Tuesday, August 27, 2013

វិធី​ងាយ​ៗ​ក្នុង​ការ​ធ្វើ​តំណាប់​ផ្លែ​ប៉េងប៉ោះ​ស្រស់​ៗ​ដោយ​ខ្លួនឯង

130827_23b
តំណាប់​ប៉េង​ប៉ោះដែល​អាច​ទទួល​​ទាន​ជាមួយនំបុ័ង ឬ​នំ​ផ្សេងៗ​ទៀត។
ថ្វីដ្បិត​តែ​តំណាប់​ផ្លែ​ប៉េងប៉ោះ​មាន​លក់​ច្រក​កែវ​នៅ​តាម​ផ្សារ​នានា​ យ៉ាង​សម្បូរ​បែប ប៉ុន្តែ​អ្នក​ប្រហែល​ជា​ដឹង​ហើយ​ថា អាហារ​កំប៉ុង និង​ច្រក​កែវ​ចេញ​ពី​រោងចក្រ​នោះ​វា​មិន​ល្អ​ដូចជា​បន្លែ​ផ្លែឈើ​ស្រស់​ៗ​ ដែល​យើង​ចម្អិន​ទទួលទាន​ភ្លាម​ៗ​នោះ​ទេ​។
ប៉េងប៉ោះ​ជា​ពពួក​បន្លែ​ផ្លែឈើ​ដែល​ផ្ទុក​ទៅ​ដោយ​វីតាមីន រ៉ែ និង​ជីវជាតិ​ល្អ​ៗ​ដែល​ជំនួយ​ដល់​សុខភាព​រាងកាយ និង​សម្រស់​។ ការ​ទទួលទាន​ផ្លែ​ប៉េងប៉ោះ​ស្រស់​ៗ​ត្រូវ​បាន​គេ​ជឿ​ថា​អាច​ធ្វើ​ឲ្យ​ស្បែក​ ពណ៌​សម្បុរ​ស្រស់ថ្លា និង​កាត់បន្ថយ​អត្រា​ប្រឈម​នឹង​ជំងឺ​មហារីក​ផង​ដែរ​។
ក្រៅពី​ចម្អិន​ជា​ម្ហូបអាហារ អ្នក​ក៏​អាច​យក​ប៉េងប៉ោះ​ទៅ​ធ្វើ​ជា​តំណាប់​សម្រាប់​ទទួលទាន​ជាមួយ​នំបុ័ង ឬ​នំ​ផ្សេង​ៗ​ជា​អាហារ​សម្រន់​ផង​ដែរ។
អ្វី​ដែល​អ្នក​ត្រូវ​ការ​សម្រាប់​ចម្អិន​តំណាប់​ប៉េងប៉ោះ​នោះ​គឺ ប៉េងប៉ោះ​ទុំក្រហម​៦​ឬ​៧​ផ្លែ ស្ករស​១​ពែង និង​ទឹកក្រូច​ឆ្មារ​១​កូន​កែវ​តែ​ប៉ុណ្ណោះ។

ដំបូង អ្នក​ត្រូវ​លាង​ប៉េងប៉ោះ​ឲ្យ​ស្អាត រួច​បង់​វា​ក្នុង​ទឹក​ដែល​កំពុង​ពុះ​ហើយ​បិទ​ភ្លើងចង្ក្រាន​ដោយ​ទុក​ឲ្យ​វា​ ប្រេះ​សម្បក​ក្នុង​ទឹក​ឆ្អិន​ប្រមាណ​ជា​៥​នាទី​។ អ្នក​អាច​ស្រង់​វា​ចេញ រួច​ទុក​ឲ្យ​ត្រជាក់​មួយ​សន្ទុះ​ហើយ​សឹម​បក​សម្បក​ចេញ​។ យក​សាច់​ប៉េងប៉ោះ​ទៅ​ដាក់​ក្នុង​ម៉ាស៊ីន​ក្រឡុក​ឲ្យ​ម៉ដ្ឋ។
បន្ទាប់មក​យក​ខ្ទះ​ដាក់​លើ​ចង្ក្រាន​បើក​ភ្លើង​ឲ្យ​ក្ដៅ រួច​ដាក់​សាច់​ប៉េងប៉ោះ​ម៉ដ្ឋ​ចូល​លាយ​ជាមួយ​ស្ករស​មួយ​ពែង​។ ប្រើ​វែក​កូរ​វា​ប្រមាណ​ជា​១៥​នាទី​រហូត​ទាល់​តែ​ល្បាយ​នោះ​ឡើង​ខាប់​អន្ធិល ​។ បន្ទាប់មក​ទៀត​ច្របាច់​ក្រូចឆ្មារ​ចូល​ក្នុង​ខ្ទះ​រួច​បិទ​ភ្លើងចង្ក្រាន​ ទុក​វា​ឲ្យ​ត្រជាក់ រួច​ដួស​ដាក់​កែវ​ជា​ការស្រេច​។
អ្នក​អាច​ក្លាស្សេ​វា​ទុក​ក្នុង​ទូទឹកកក​ប្រមាណ​ជា​១​សប្ដាហ៍​ដោយ​មិន​ខូច​គុណភាព​ទេ​៕By Phnom Penh Post

No comments:

Post a Comment