Tuesday, June 4, 2013

ក្រសួងកសិកម្ម​រៀបចំ​សេចក្តីព្រៀងច្បាប់​ ស្តី​ពី​គុណភាព​ និង​សុវត្ថិភាព​ផលិតផល​កសិកម្ម​

3 ម៉ោងមុន | ដោយ ៖
​ភ្នំពេញ​៖​មន្ត្រី ​ផ្នែក​កសិកម្ម​ជា​ច្រើន​នាក់​បាន​ចាប់ផ្តើម​ពិគ្រោះ​យោបល់​គ្នា​ជា​លើក​ទី​ មួយ​លើ​សេចក្តី​ ព្រាង​ច្បាប់​ស្តី​ពី​គុណភាព​ និង​សុវត្ថិភាព​ផលិក​ផល​កសិកម្ម​នៅ​កម្ពុជា​ ដើម្បី​ឆ្លើយ​តប​ទៅ​តាម​និយាម​សុវត្ថិភាព​ និង​អនាម័យ​ចំណីអាហារ​ សំដៅ​ការពារ​សុខភាព​អ្នក​ប្រើប្រាស់​ និង​ធានា​បាន​នូវ​លក្ខណៈ​ប្រកួតប្រជែង​សម្រាប់​នាំ​ចេញ​ផលិតផល​កសិកម្ម​។​
១២៣៤
​ក្នុង​សិក្ខា​ពិគ្រោះ​យោបល់​នៅ​ព្រឹក​ថ្ងៃ​ទី​04​ ខែមិថុនា​ នៅ​សណ្ឋាគា​Himavari​លោក​ម៉ៅ​ សុភា​  រ៉េ​ត​ប្រធាន​នាយកដ្ឋាន​កសិឧស្សាហកម្ម​នៃ​ក្រសួងកសិកម្ម​រុក្ខា​ប្រមាញ់​ និង​នេសាទ​មាន​ប្រសា​ស​ ន៍​ ថា​ ការ​ជួបជុំ​គ្នា​នា​ពេល​នេះ​ ដើម្បី​ប្រមូល​នូវ​មតិយោបល់​ និង​គំនិតល្អ​បន្ថែម​ទៀត​ សំដៅ​ឲ្យ​សេចក្តីព្រាងច្បាប់​នេះ​កាន់តែ​មាន​ប្រ​ សិទ្ធិ​ភាព​ខ្ពស់​មុន​នឹង​បញ្ជូន​ទៅ​ទីស្តីការ​គណៈ​រដ្ឋ​ម​ ន្ត្រី​សម្រេច​ នឹង​  អនុ​ម​ត័​ ។​ លោក​បន្ត​ថា​ សេចក្តី​ព្រា​ ង​ច្បាប់​នេះ​ មាន​ទិស​ដៅ​ធានា​គុណភាព​ និង​សុវត្ថិភាព​ចំពោះ​  ផលិតផល​កសិកម្ម​ទាំងអស់​ចាប់​តាំង​ ពី​ការ​ផ្តើម​ផលិតកម្ម​ ដាំ​ដុះ​នៅ​កសិដ្ឋាន​ រហូត​ដល់​ដំណាក់កាល​  ចុង​ក្រោយ​នៃ​ការ​កែ​ច្នៃ​បឋម​។​
​លោកស្រី​ គី​ម​បើ​លី​ លូ​កាស​ នាយក​ការិយាល័យ​សន្តិសុខ​ស្បៀង​ និង​បរិស្ថាន​ នៃ​ទី​ភ្នា​ក់​ ងារ​សហ​ រដ្ឋ​អា​មេ​រិ​ក​សម្រាប់​ការ​អភិវឌ្ឍ​អន្តរជាតិ​ USAID​ មាន​ប្រសាសន៍​ថា​ សេចក្តីព្រាងច្បាប់​នេះ​ មាន​សារៈសំខាន់​ណាស់​កម្ពុជា​ដើម្បី​ធានា​ឲ្យ​ផលិត​កសិកម្ម​ទាំងអស់​ដែល​ កំពុង​ចរាចរណ៍​លក់ដូរ​ នៅ​កម្ពុជា​ បាន​ឆ្លើយ​តប​ទៅ​នឹង​ស្តង់ដា​អនាម័យ​ នឹង​គ្មាន​ការ​ក្លែងបន្លំ​បោកប្រាស់​សាធារណៈជន​។​
​សូម​បញ្ជាក់​ថា​ សេចក្តីព្រាងច្បាប់​ស្តី​ពី​គុណភាព​ និង​សុវត្ថិភាព​ផលិតផល​កសិកម្ម​ មាន​13​ជំពូក​ និង​ 48​មាត្រា​ ដែល​បាន​តាក់តែង​ឡើង​តាំងពី​ឆ្នាំ​2013​ រវាង​ក្រសួងកសិកម្ម​រុក្ខា​ប្រមាញ់​ និង​នេសាទ​ ជា​ មួយ​នឹង​អ្នក​ជំនាញការ​ USAID​ ។​
​លោក​ច​ន្ទ័​ សា​រុន​ រដ្ឋមន្ត្រី​ក្រសួងកសិកម្ម​ រុក្ខា​ប្រមាញ់​ និង​នេសាទ​មាន​ប្រសាសន៍​ថា​ កម្ពុជា​ចាំបាច់​ ណាស់​ត្រូវ​តែ​រៀបចំ​ឲ្យ​មាន​សេចក្តីព្រាងច្បាប់​នេះ​ ព្រោះ​កន្លង​មក​សុវត្ថិភាព​ចំណីអាហារ​នៅ​កម្ពុជា​ បាន​ក្លាយជា​ប្រធានបទ​យ៉ាង​សំខាន់​ និង​មាន​អាទិភាព​ខ្ពស់​ ដោយសារ​កំណើន​ទេសចរណ៍​អន្តរ​ ជាតិ​មាន​ចំនួន​កាន់តែ​ច្រើន​មក​កាន់​កម្ពុជា​។​ លោក​បន្ត​ថា​ ការ​មិន​បាន​ចាត់វិធានការ​ក្នុង​ការ​គ្រប់គ្រង​ គុណភាព​ និង​សុវត្ថិភាព​ផលិតផល​កសិកម្ម​ជា​កំហុស​ខុសឆ្គង​មួយ​ ដែល​អាច​ឲ្យ​ផលិតផល​ទាំង​ នោះ​ មាន​ឧប្បតិហេតុ​បណ្តា​ឲ្យ​មាន​ជម្ងឺ​ឬ​ពុល​ជាដើម​។​ លោក​បញ្ជាក់​ថា​ សេចក្តីព្រាងច្បាប់​នេះ​ នឹង​ ដាក់ទោស​ទណ្ឌ​ផង​ដែរ​ ដល់​រាល់​ប្រតិបត្តិ​ករ​ធុរកិច្ច​ទាំងឡាយ​ណា​ដែល​ល្មើស​នឹង​សេចក្តី​ព្រាង​ ច្បាប់​នេះ​ ដូច​ជា​ការ​ផលិត​ក្លែងបន្លំ​ដែល​បង្ក​ឲ្យ​មាន​ផល​ប៉ៈ​ពាល់​ដល់​សាធារណៈជន​ ជាដើម​៕​ ជែ​ម​

No comments:

Post a Comment